ZAGŁOSUJ NA KSIĄŻKI

GŁOSUJ I ZYSKAJ RABAT 10%
Po zaznaczeniu min. 5 ciekawych wg. Ciebie tytułów, podaj e-mail, na który otrzymasz ZA DARMO promocyjnego e-booka oraz naliczymy Ci dożywotni RABAT 10%
Na koniec zatwierdz - GŁOSUJ

Partnerzy:

YouTube_Zdrada_AleHistorie.pl DOMENY UBEZPIECZENIOWE

POLITYKA PRYWATNOŚCI

SZANUJEMY PRYWATNOŚĆ TWOJĄ I TWOICH ZNAJOMYCH.

  • Nigdy i nikomu nie udostępniamy Twojego adresu, który służy nam wyłącznie do komunikacji z Tobą.
  • Dane osobowe przechowujemy w bezpieczny sposób na profesjonalnie chronionych serwerach.
  • W każdej chwili możesz usunąć swoje dane z listy adresowej przez jedno kliknięcie w link dezaktywacyjny, który znajdziesz w każdym wysłanym przez nas mailu.

SZCZEGÓŁY POLITYKI PRYWATNOŚCI:

Administrator i księgarnia internetowa „ALE HISTORIE!” (dalej Księgarnia) w pełni respektuje prawo do prywatności swoich użytkowników i Klientów, dlatego też nie udostępnia żadnych danych na ich temat innym podmiotom gospodarczym czy osobom trzecim.

Jeśli nie zgadzasz się z poniższymi zapisami Polityki Prywatności, prosimy o opuszczenie niniejszej witryny i powstrzymanie się od jakichkolwiek czynności związanych z możliwością otrzymania darmowego e-booka lub uzyskania rabatów na oferowane publikacje.

Przed podjęciem decyzji o zakupie, w trakcie przeglądania stron Księgarni, potencjalny Klient nie będzie poproszony o podanie jakichkolwiek danych na swój temat.
Jedynie skorzystanie z możliwości otrzymania darmowego e-booka oferowanego aktualnie w Księgarni wymaga podania poprawnego adresu e-mail, na który zostanie wysłany link aktywujący pobranie pliku PDF na własny komputer. Podając swój e-mail, Klient zgadza się jednocześnie z polityką prywatności i regulaminem oraz akceptuje możliwość sporadycznego informowania go drogą mailową o nowościach, promocjach i gratisach dostępnych na stronie Księgarni. W każdej chwili Klient może wypisać się z bazy adresowej poprzez kliknięcie w link dezaktywacyjny obecny w każdej korespondencji.

Złożenie zamówienia na publikacje płatne wymaga podania jedyne tych danych adresowych, które Klient uzna za wystarczające do realizacji zamówienia, lecz musi to być co najmniej poprawne imię i nazwisko oraz adres, który nie musi być zbieżny z miejscem zamieszkania Klienta, jednak musi umożliwiać mu skuteczny odbiór przesyłki (np. w miejscu pracy, u znajomych, bądź rodziców).

W miejscu, w którym wymagane jest podanie numeru telefonu, Klient może wpisać dowolny ciąg znaków np. 000000000, lecz musi zdawać sobie sprawę, że Księgarnia nie będzie miała możliwości kontaktu z nim drogą telefoniczną w przypadku wystąpienia problemów w realizacji zamówienia.

W przypadku zakupu publikacji w formie elektronicznego e-booka, jedynym wymogiem jest podanie poprawnego adresu e-mail. Wszystkie pozostałe pola mogą zostać wypełnione przypadkową kombinacją liter i liczb. Dopiero na etapie płatności na platformie transferuj.pl system może poprosić o podanie danych niezbędnych do poprawnej realizacji płatności. Dane te nie są przez nas archiwizowane.

Administrator dokłada wszelkich starań, aby zgromadzone dane osobowe jego użytkowników i Klientów chronione były w sposób właściwy, na profesjonalnie zabezpieczonych serwerach oraz poprzez restrykcyjną politykę dostępów do nich.

Administrator utrzymuje tylko dane teleadresowe wykorzystywane w celu realizacji zamówień tj. ewentualnego skontaktowania się z osobą zamawiającą i wysyłki towaru, natomiast adres e-mail w celu możliwości okazjonalnego poinformowania użytkowników bądź Klientów o ciekawych nowościach w ofercie Księgarni, aktualnych promocjach lub wyłącznie wartych zainteresowania ofertach swoich partnerów, a także w celu wysłania życzeń, bądź osobistych komentarzy dotyczących oferty Księgarni (w formie tzw. “niezapowiedzianych wiadomości” dla osób zgadzających się z Polityką Prywatności)

Dane Klienta nie zostaną wykorzystywane w żaden inny sposób.

W każdej chwili, poza możliwością użycia linka dezaktywacyjnego, Klient może zażądać drogą mailową usunięcia jego adresu e-mail z bazy Administratora, co niezwłocznie zostanie wykonane zgodnie z jego wolą.

Osoba, która zarejestrowała się w systemie, wyraża zgodę na gromadzenie jej danych osobowych oraz ich przetwarzanie wyłącznie na poziomie informacyjnym i kontaktowym zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.09.1997 (Dz. u. nr 133 poz. 883). Do zgromadzonych danych nie mają dostępu osoby trzecie oraz inne firmy i instytucje. Dostęp do danych ma jedynie upoważniony do dostępu administrator serwisu, który może usunąć je na prośbę osoby zarejestrowanej w systemie Księgarni. W każdej chwili zarejestrowany Klient ma wgląd do swoich danych, może je edytować, zmieniać i poprawiać.

Każdy Klient na prawo do dokonania transakcji jednorazowej bez konieczności rejestrowania się w systemie Księgarni, a jego dane teleadresowe zostaną wykorzystane tylko raz celem realizacji zamówienia. Przy chęci ponownego dokonania zakupu w Księgarni, Klient niezarejestrowany będzie zobowiązany do powtórnego podania wszystkich danych teleadresowych. W przypadku klienta jednorazowego, zachowany zostaje jedynie jego adres e-mail, na który, wyłącznie okazjonalnie, mogą zostać przesłane krótkie komunikaty na temat nowości, promocji, ofert gratisowych lub godnej zainteresowania unikatowej oferty partnera Administratora.

Dane osobowe lub teleadresowe podane przez użytkowników bądź Klientów dobrowolnie na publicznych stronach Księgarni przy okazji wysyłania komentarzy, opinii, odpowiedzi na forum, recenzji pozycji wydawniczych itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te treści. Administrator zastrzega sobie prawo do moderowania wypowiedzi lub do decyzji dopuszczania ich do publikacji (ze względu na zawarte obraźliwe lub nieetyczne treści), lecz nie ma możliwości zabezpieczenia użytkowników bądź Klientów przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania własnych informacji. W związku z powyższym, dane te nie podlegają niniejszej Polityce Prywatności.

Formularze i reklamy znajdujące się gościnnie w naszym serwisie a dotyczące usług, produktów i serwisów nieobsługiwanych przez Księgarnię – nie podlegają niniejszej Polityce Prywatności.

Niektóre obszary i funkcjonalności stron Księgarni mogą wykorzystywać „cookies” (tzw. ciasteczka zapamiętujące), czyli małe pliki tekstowe identyfikujące Internautę w sposób potrzebny do uproszczenia i personalizacji procesu składania zamówienia, bądź przyznawania rabatów. Pliki „cookies” nie są absolutnie szkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika, czy też jego danych. Warunkiem działania „cookies” jest ich akceptacja przez przeglądarkę (jeśli taki komunikat się pojawi) i nie usuwanie ich z dysku komputera.

Opinie wyrażane przez użytkowników, bądź Klientów Księgarni w komentarzach, recenzjach, na forum lub w inny sposób nie zawsze zgodne są opinią Administratora (i zespołu Księgarni), który jako właściciel Księgarni nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone w serwisie wypowiedzi, ogłoszenia, reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając środki pieniężne lub dokonując zakupu w wyniku reakcji na reklamy publikowane na stronach Księgarni. Administrator ostrożnie weryfikuje potencjalnych partnerów lub reklamodawców, jednak nie jest w stanie w pełni odpowiadać za ich ofertę.

W przypadku braku akceptacji powyższych zasad Polityki Prywatności, użytkownik lub potencjalny klient Księgarni jest proszony o powstrzymanie się od wykonywania jakichkolwiek działań na stronach serwisu alehistorie.pl i niezwłoczne jego opuszczenie.
Wszelkie aspekty i szczegóły związane z korzystaniem z produktów i usług Księgarni „ALE HISTORIE! zostały zawarte w regulaminie Księgarni dostępnym w zakładce na dole witryny.

Natasza i Marcin
oraz zespół e-księgarni
A L E H I S T O R I E !